2020-06-17 09:28:05• hírek • Bede Emőke

Heves esőzésekre kell számítani a meteorológusok szerint

Huszonhárom megye 53 településén volt szükség az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelmi egységek közbelépésére az erős szél, felhőszakadások, jégeső és áradások okozta károk elhárítása érdekében – adta hírül szerda reggel az országos katasztrófavédelem.

A rossz idő Kolozs megyét érintette a leginkább, ahol nyolc településen kérték az IGSU munkatársainak közbelépését, de károkat okozott a rossz idő Fehér, Argeş, Botosani, Buzau, Krassó-Szörény, Kovászna, Dambovita, Gorj, Galati, Giurgiu, Hargita, Ialomiţa, Iasi, Maros, Olt, Szeben, Szilágy, Szatmár, Suceava, Temes, Teleorman és Valcea megyében is. Az elmúlt 24 órában kilenc Ro-Alert üzenetet küldött ki a hatóság, melyet Kolozs, Galati, Szilágy, Suceava és Tulcea megyék lakosai kaptak meg mobiltelefonjaikra.


Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint szerda este 23 óráig narancssárga jelzés van érvényben, tehát erős széllökésekre, jégesőre és villámlásokkal kísért zivatarokra is számítanunk kell. A négyzetméterenkénti csapadék mennyisége a meghaladja a 40 litert, elszórtan pedig elérheti akár az 50-80 liter/négyzetmétert is. Ahogyan az alábbi térkép is mutatja, a másodfokú riasztás Szatmár megyét is érinti, így esernyőt mindenképp tegyünk magunkhoz, ha gyalogosan indulnánk valahova.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: